Rebecca Berry

Ik ben Rebecca Berry. Van origine kom ik uit Zuid-Afrika, geboren en getogen in Johannesburg. Daar heb ik ook de studie chiropractie gevolgd aan de universiteit en mijn eerste jaren werkervaring opgedaan. In 2019 ben ik vervolgens naar Nederland verhuisd. Hoewel ik het mooie weer zeker mis bevalt het mij hier goed. Daarom heb ik in 2024 besloten om mijn eigen praktijk te starten.

Rebecca Barry

Het lichaam is een geheel

In mijn praktijk behandel ik vanuit de overtuiging dat het lichaam een geheel is. Van top tot teen is het lichaam een keten. Als het ergens in deze keten niet soepel loopt leidt dit vaak tot klachten die op een andere plek tot uiting komen. Mijn behandeling richt zich erop de oorzaak te achterhalen en deze aan te pakken zodat de bewegingsklachten verdwijnen. Dit is elke keer een complexe puzzel die ik graag samen met je oplos. 

Soms is chiropractie alleen niet voldoende. Vanuit mijn achtergrond in de functionele geneeskunde kan ik je helpen als de klachten een dieperliggende oorzaak hebben. Vermoeidheid en chronische pijn kunnen bijvoorbeeld voortkomen uit verhoogde ontstekingswaarden in het lichaam of een verstoring van de hormoonbalans. Een behandeling bestaande uit zowel chiropractie als functionele geneeskunde is bij dieperliggende oorzaken uitermate effectief. 

Lichaam & geest

Daarnaast kijk ik vanuit deze achtergrond graag verder naar het functioneren en optimaliseren van lichaam en geest. Ook als je geen directe klachten hebt is er namelijk vaak nog veel winst te behalen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een verbeterde weerstand, meer energie, scherpere focus, gewichtscontrole of het vertragen van de veroudering. Ik kijk samen met je wat je doel en startpunt is, aan de hand hiervan stel ik een volledig persoonsgericht plan op. Afhankelijk van wat je wilt bereiken en waartoe je bereid bent kan dit variëren van kleine aanpassingen in levensstijl tot aan geavanceerdere ‘biohacking’ technieken. 

Ik gebruik zelf ook ‘biohacking’ om mij op mijn best te voelen en op mijn best te functioneren. Daarnaast zie ik het ook als een toekomstinvestering zodat ik zo lang mogelijk zo fit mogelijk kan blijven. Ik let bijvoorbeeld op mijn voeding, neem supplementen en zit regelmatig in de infrarood sauna. Ik haal er veel plezier uit om mij hierin te verdiepen en nieuwe kennis praktisch toepasbaar te maken. Daarnaast sta ik graag op de mat om de vechtsport Braziliaan Jiu Jitsu (BJJ) te beoefenen of verplaats ik zware gewichten bij de onderburen van Underground gym. Beide een mooie uitdaging voor lichaam en geest. Balans is natuurlijk ook belangrijk, ik kan heel erg genieten van een ijsje in de zon of ontspannen met een leuke serie op de bank.